Četvrtak 16.10.2014.
19:48
Vestionline

Kako su hrvatski mediji videli dolazak Putina u Beograd?

Vladimir Putin i Tomislav Nikolić, predsednici Rusije i Srbije
 

"I uoči poseta ruskog predsednika državni vrh Srbije poručio je da ne namerava uvoditi sankcije Rusiji zbog ukrajinske krize. Putinova posata prate ogromne mere sigurnosti uz strogi nadzor službi bezbednosti Srbije u Ruske Federacije, piše "Indeks". Citira se izjava predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je rekao: "Koliko bi nas samo bilo da nije bilo ratova koje nismo mi započinjali".

"Pripreme za dolazak, u Srbiji vrlo popularnog, a ponegde i omiljenog stranog čelnika, Vladimira Putina traju već duže vreme, ali i rasprave u javnosti. Ipak se radi o vođi zemlje koja s Evropskom unijom kojoj Srbija teži razmenjuje sankcije", piše index.hr.

Putin, vojska i "Striži" oduševili Srbe

"Srpski premijer Dačić rekao je kako su pozvani predstavnici svih zemalja saveznica iz Drugog svetskog rata. Osim jakih mera sigurnosti koje prate događaj središte proslave je vojna parada. Protivnici napominju da se radi o dodvoravanju ruskom šefu države i što je važnije upozoravaju na potplaćenu i loše opremljenu vojsku koja mora da paradira za Putina".

Portal jutarnji.hr piše o vojnoj paradi u Srbiji, a naslov je: "Ratoborni Putin u Beogradu: Ako nam Ukrajina bude krala plin, smanjićemo isporuke gasa Evropi".

"Putin: Naši očevi vodili su borbu za pravu stvar, živela bratska Srbija", naslov je na portalu vecernji.hr.

"Brate Putine, ponosni smo što nosiš srpski orden", stoji naslov na portalu 24sata.hr gde je citirana izjava srpskog predsednika Tomislava Nikolića.

2024 © - Vesti online