Petak 17.10.2014.
12:00
B.R. - Foto: Vesti

Veliko srce i široka ruka zemljaka

Opstaju na ognjištu: Porodica Stanojković
 

"Verujem da ćemo opravdati sve brojne priloge time što ćemo i ovoga puta pobediti bolest", poručuje otac Siniša.

Čestitka iz Melburna

Nikad nije kasno za čestitke, pa će uskoro i 50 AUD, dar za dvogodišnjeg Nikolu Dunovića, sina Jelene Trikić - zvane Majka hrabrost, a koji je poslala naša čitateljka Ljiljana Dodić iz Melburna, stići u njegov dom u Prijedoru, gde je ovih dana proslavio svoj drugi rođendan na skromnom porodičnom slavlju. Naša čitateljka je u toplom pismu poručila mališanu: "Želim Nikoli da uz požrtvovanog oca Gorana ima srećno i bezbrižno detinjstvo."

Tek što smo objavili reportažu o daljoj sudbini dvanaestočlane kosmetske porodice Ljiljane i Radovana Stanojkovića iz sela Sušići u opštini Štrpce, koji i pored nove kuće koju im je dodelila matica Srbija, žive u staroj udžerici od blata jer nemaju uslova da se presele stigao je za njih novi prilog u iznosu od 600 AUD koji je poslao iz Liverpula već dobro poznati anonimni donator S. S. iz sidnejskog predgrađa. U roku od tri meseca ovo je nova pomoć za Stanojkoviće koju im daruje isti dobročinitelj.


Radosnu vest putem telefona primio je najstariji sin, 19-godišnji Jovica i mnogo se zahvalio nepoznatom darodavcu. Sada će, veruju novinari "Vesti", Stanojkovići moći konačno da plate priključak za električnu energiju i kupe krevete na kojima će svi zajedno provesti svoju prvu noć u vlastitom domu, a ne samo da ga gledaju i čuvaju, kako to rade još od februara pa sve do danas. Ako nas pozovu, doći ćemo i mi na useljenje i zabeležiti ovaj izuzetni dan.


Dotad, "Vesti" se zahvaljuju svim našim čitaocima širom Australije koji svaki dan pomažu, bez izuzetka, i bolesnim, starim, napuštenim i siromašnim.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online