Utorak 03.11.2009.
11:14
Tanjug

Iranci protestuju samo protiv Amerike

Ovako su izgledale prošlogodišnje antiameričke demonstracije
 

"Saopštavamo da su legalni samo antiamerički skupovi ispred bivše ambasade SAD u Teheranu. Ostala okupljanja ili demonstracije su nelegalni i njima će se policija oštro suprotstaviti", navodi se u saopštenju policije povodom obeležavanja 30 godina od zauzimanja američke ambasade u Teheranu, javila je iranska novinska agencija IRNA.

Antiameričke demonstracije biće održane ispred zgrade bivše ambasade SAD, koju sada u Iranu nazivaju "jazbinom špijunaže".

Na reformističkim veb sajtovima je objavljen poziv građanima da se, umesto ispred američke, okupe ispred ruske ambasade, što je očigledan znak protesta zbog toga što je Moskva priznala ponovni izbor Mahmuda Ahmadinedžada za predsednika.

Lider iranske opozicije i poraženi predsednički kandidat Mirhosein Musavi pozvao je pristalice da se u sredu okupe na demonstracijama povodom 30 godina od zauzimanja američke ambasade u Teheranu. Posle tog poziva, zamenik šefa iranske policije je objavio da će policija sprečiti bilo kakva "nelegalna" okupljanja 4. novembra.

2024 © - Vesti online