Petak 17.10.2014.
00:33
Vestionline

Zvezde NFL: Eron Rodžers - blago Grin Bej Pekersa

Eron Rodžers, kvoterbek Grin Bej Pekersa

Hladnokrvnost u odlučujućim momentima, sjajni pasovi, ali i improvizacija u igri, glavna su odlika jednog od najboljih kvoterbekova lige. Ima "odličnu ruku" kada su duge lopte u pitanju, odličan tajming, sjajno ume da improvizuje i doda "ludu" loptu saigračima, a kada treba može i trčanjem da donese jarde Pekersima.

Koliko je "čovek tim" videli smo prošle godine kada je propustio sedam utakmica zbog povrede. U tim momentima, Pekersi nisu mogli da se "sastave". Igrali su loše, ali u poslednjem kolu ligaškog dela vratio se Rodžers u tim i odmah je pobeđen divizijski rival Čikago za proboj u plej-of, gde je Pekerse zaustavio San Francisko (kao i sezone 2012/2013).

Koliko je cenjen u NFL govori podatak da je trenutno najplaćeniji fudbaler lige. Aprila 2013. godine potpisao je petogodišnji ugovor sa Pekersima koji će mu doneti 110 miliona dolara.

PROFIL

Eron Rodžers u akciji

Ime i prezime: Eron Rodžers

Datum i mesto rođenja: 2. decembar 1983. u Čiku (Kalifornija)

Visina: 188 cm

Težina: 102 kg

Mesto u timu: Kvoterbek

Tim: Grin Bej Pekers (2005-)

Superboul: 1 (2011)

Proboul: 3 (2009, 2011, 2012)

MVP lige: 1 (2011)

Broj tačdaun pasova: 200

Broj presečenih lopti: 53

Kada je Bret Favr 2008. godine konačno rekao zbogom Pekersima, navijači tima iz Viskonsina nisu se mnogo potresli. Znali su da i od "boljeg ima bolji". Komandu tima kao startni kvoterbek preuzeo je Eron Rodžers. Pre toga je tri godine šansu dobijao na "kašičici", ali su u upravi Grin Beja znali da se radi o budućem asu. U prvoj sezoni nije sve funkcionisalo u tim iz Viskonsina, ali je već u narednim šampionatima Rodžers pokazao sav potencijal.

Kruna dosadašnje karijere bila je sezona 2010/2011. Sjajno je vodio svoj tim do skora od 14-1 u regularnom toku, a onda je bio odličan u plej-ofu. Bio je najzaslužniji  što su Grin Bej Pekersi stigli do Superboula. U finalu je savladan Pitsburg Stilers 31:25 na stadionu Kaubojsa u Dalasu. Te sezone bio je MVP. U ovom šampionatu Grin Bej Pekersi imaju skor 4-2, a poslednje tri utakmcie, Rodžers igra u fantastično. U poslednjem meču doveo je svoj tim do trijumfa u Majamiju tačdaun pasom, tri sekunde pre kraja.

Eron Rodžers je studirao na čuvenog Berkli univerzitetu u Kaliforniji. Grin Bej ga je izabrao kao 24. pika prve runde 2005. godine. Ima 200 tačdaun pasova i 53 presečene lopte u NFL. Kvoterbek rejting mu je 105.4, a ove sezone je na trećem mestu, iza Filipa Riversa (San Dijego Čardžers) i Pejtona Meninga (Denver Bronkos). Jedini je kvoterbek koji je u svim sezonama kao startni kvoterbek imao rejting iznad 100.

Pročitajte još:

* Zvezde NFL: Ričard Šerman – najveći brbljivac lige

* Zvezde NFL: Kelvin Džonson "Megatron"

* Zvezde NFL: Pejton Mening – legenda ili luzer?

* Zvezde NFL: Tom Brejdi - osvojio tri prstena i Žizel

* Zvezde NFL-a: Maršon Linč - buntovnik i razbijač odbrana

2024 © - Vesti online