Četvrtak 16.10.2014.
16:39
Beta

Oglasio se i Advokat!

Štetna eventualno ponavljanje utakmice: Dik Advokat, selektor Srbije
 

"Reč je o evidentnoj provokaciji, koja svojim negativnim efektima zadire u osećanja srpskog naroda. Nadležni organi UEFA moraće ozbiljno da se pozabave ovim problemom, jer bi eventualno ponavljanje izazvalo brojne tenzije svuda na svetu i štetno uticalo na fudbalsku igru", rekao je Advokat za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Utakmica između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine prekinuta je u utorak u Beogradu, posle incidenata koji su se dogodili kada se iznad terena pojavila zastava "velike Albanije", zbog čega je izbio sukob u kojem su učestvovali igrači obe ekipe, kao i navijači domaćeg tima.

Usledila je tuča među igračima, a u teren su utrčali navijači Srbije koji su napadali gostujuće igrače, pa je intervenisala i žandarmerija.

Advokat je istakao da je zadovoljan ponašanjem svojih igrača, koji su pokazali visok nivo profesionalizma, ljudske i sportske kulture.

"Žalimo što u lepom ambijentu pred našim navijačima nismo dobili šansu da do kraja utakmice ostvarimo izuzetno značajnu pobedu. Uprkos svemu, verujem da ćemo nastaviti sa dobim radom, kvalitetnim igrama i postići rezultate koji će nam omogućiti ispunjenje zajedničkog cilja - plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj", rekao je Advokat.

FSS je saopštio da će članovi Kontrolne i disciplinske komisije UEFA 23. oktobra odlučivati o prekidu utakmice u Beogradu.

2024 © - Vesti online