Petak 17.10.2014.
08:00
Mondo

Stiže "Vikiliks" moda!

Džulijan Asanž je osnovao "Vikiliks" 2006. godine
 

Asanž trenutno radi na kolekciji majica, dukseva, satova i kancelarijskog materijala, na kojama će se, naravno, nalaziti i njegov lik, ali i lik Če Gevare. U liniji koju će lansirati u saradnji sa indijskom kompanijom "Franšiz India", naći će se i džemperi sa sloganima "Leaks exposing injustice" i " Enemy of the state".

"India je jedna od zemalja gde je naprisutnija svest o 'Vikiliksu' i Džulijan je zaista uzbuđen zbog ponude da radi na kolekciji", rekao je predstavnik "Vikiliksa" Olafur Vignir Sigurvinson sa Islanda.

Asanž je trebalo da se kao model pojavi na modnoj pisti na reviji Bena Vestvuda u Londonu, ali je to otkazao zbog "lošeg zdravlja". U svakom slučaju, Džulijan Asanž nije neko ko je poznat po svom neverovatnom stilu, niti je ikada sarađivao sa modnim brendovima u prošlosti. Kako će se snaći u ulozi dizajnera, videćemo.

Da podsetimo, Džulijan Asanž je osnovao "Vikiliks" 2006. godine, a a 2010. se našao na meti mnogih zbog objavljivanja poverljivih vojnih i diplomatskih dokumenata.

2024 © - Vesti online