Četvrtak 16.10.2014.
12:04
Vestionline, b92.net

Predstavljamo Zvezdinog rivala na startu Evrolige - Galatasaraj

Trening u "Kombank areni": Košarkaši Galatasaraja
 

U timu je ostao Karlos Arojo, koji uprkos godinama i dalje igra sjajno – nije izgubio na brzini, uključuje sve saigrače u igru i još je sposoban da pogađa trojke u nizu. Od prošle godine tu je još jedan član startne petorke – naš Zoran Erceg, koji je u Galatasaraju pronašao ekipu koja mu odgovara.

Širi protivničke odbrane preciznim šutom za tri poena, odličan je u skoku i čvršći u duelu nego u ranijoj fazi karijere.

Ender Arslan i Sinan Guler donose značajan doprinos sa klupe, obojica su sposobni da promene ritam meča – Guler agresivnom odbranom iz koje po pravilu sledi kontra, a Arslan trojkama.

Motor tima: Karlos Arojo

Sastav:
5. Vladimir Micov, krilo, 201, 29
7. Zoran Erceg, k. centar, 211, 29
11. Nejt Džavai, centar, 207, 28
12. Kerem Gonlum, k. centar, 208, 31
15. Jan Vujukas, centar, 211, 29
17. Martinas Pocijus, krilo, 196, 28
19. Furkan Aldemir, k. centar, 207, 23
21. Pjetro Aradori, bek 194, 26
22. Nolan Smit, plej, 188, 26
30. Karlos Arojo, bek, 192, 31
33. Ender Arslan, plej, 188, 31
34. Ege Arar, k. centar, 206,18
35. Gekturk Ural, bek, 198, 17
Trener Ergin Ataman

Furkan Aldemir dobio je veliku šansu u Galati, ali uprkos tome što je izvrstan skakač, čini se da za prethodne dve godine nije napredovao onoliko koliko je turska javnost očekivala. Snažni Nejt Džavai skoro celu prošlu sezonu propustio je zbog povrede, jeste igrao za Australiju na Svetskom kupu, ali biće mu potrebno još vremena da se vrati u formu.

Ataman je pažljivo birao pojačanja – želeo je dobre igrače koji nisu individualci, već mogu svoje vrline da upotrebe kako timu najviše pogoduje. Doveden je Vladimir Micov, koji je pouzdan na obe strane terena, zatim Vujukas, koji zna da poentira leđima ka košu, a igra i solidnu odbranu na niskom postu.

Nolana Smita imali smo prilike da gledamo prošle sezone u dresu Cedevite, a Pjetro Aradori doneće ekipi odličan šut za tri poena, mada to nije njegov jedini kvalitet. Novajlija u timu je i Martinas Pocijus, koji takođe ima precizan šut, uz još bolji prodor, mada dosta oscilira u igri.

Verovatno će biti potrebno neko vreme da se Galatasaraj uigra i da svako do kraja razume svoju ulogu u timu, ali Ataman će morati tim da dovede do prave forme što je pre moguće jer bitka za Top 16 počinje vrlo brzo.

Kada je reč o ekipi Galatasaraja ono što je moglo da se vidi na otvorenom treningu za predstavnike medija zaista je delovalo impresivno. Ekipa koju predvodi trener Ergin Ataman na terenu zaista deluje moćno, jer predstavlja skup prekaljenih asova.

Ono što je bilo primetno je da u njihovom timu vlada odlična atmosfera, a i pored velike važnosti koju nosi ovaj meč, igrači turskog tima bili su poprilično opušteni. Šuterski deo na kraju treninga su besprekorno odradili, a da li će im se ruka stegnuti u nadamo se paklenoj atmosferi prepune "Kombank arene", ostaje da se vidi.

2024 © - Vesti online