Četvrtak 16.10.2014.
11:46
Beta

Nezadovoljni radnici javnog prevoza uzeli autobus kao taoca

Krakovski autobu je bio "žrtva" otmice radnika javnog prevoza (Foto: Ilustracija)
 

Zaposleni u tom lokalnom autoprevozniku na jugu Poljske mesecima, neki od decembra prošle godine, nisu dobili plate a stanje u preduzeću iskomplikovala je i promena vlasnika, koji je kupio licencu a ne i autobuse i počeo je da ih rasprodaje.

Kada su prodali 12 autobusa a od novca za njih opet nije bilo za plate za radnike, dogovorili su se da otmu najbolje vozilo u preduzeću i obznanili su upravi da ga drže kao taoca i ne daju, dok im ne isplate zaostale zarade.

"Pokušali smo sve. Predali smo stvar i sudu. Imamo i naređenja suda da moraju da nam isplate plate, ali ništa nije pomoglo", kazao je jedan od "otmičara" poljskoj televiziji TVN24.

"Nije bilo drugog izlaza. Bez para ne može da se živi. Na početku još i možete da pozajmljujete ali kasnije ne ide", dodala je njegova koleginica.

Kada su o neuobičajenom taocu izvestili poljski mediji, novac se, makar deo, po 375 evra za radnika, naprasno i magično našao.

"Dali su nam deo novca i mi smo vratili autobus", kazala je jedna zaposlena u PKS Krakov a ni ona ni drugi zaposleni ne žele da odaju gde je autobus bio sakriven, pošto može da se desi da im to skrovište zatreba ponovo.

2024 © - Vesti online