Četvrtak 16.10.2014.
11:37
Blic

Bačena bomba na pekaru Albanca u Staroj Pazovi

Bombom napadnuta pekara u Staroj Pazovi 

Aslan Balija, koji se "Blicu" predstavio kao vlasnik pekare "Milenijum as" u Staroj Pazovi, izjavio je da je njegova radnja napadnuta u noći između srede i četvrtka oko jedan sat posle ponoći.

- Jedan od napadača je iz automatskog oružja ispalio pedesetak metaka, a drugi je bacio bombu. Radnja je demolirana - rekao je Balija i dodao da je policija obavila uviđaj.

Meta je bila i pekara "Dva brata" u Somboru, čiji je vlasnik takođe Albanac. Kako javlja agencija Beta, pekara je zapaljena oko dva sata posle ponoći. U požaru nije bilo povređenih, ali je izgoreo sav inventar.

Za sada se ne zna tačan uzrok incidenta, a očekuje se da će se u toku dana o njemu izjasniti Policijska uprava Sombora U Gradskoj upravi (GU) Sombora novinarima je rečeno da najoštrije osuđuju ovaj incident i da su u stalnom kontaktu s vlasnikom pekare i policijom.

"Sombor je multietnička sredina s tradicijom tolerancije i mi ćemo se po svaku cenu truditi da sačuvamo to naše bogatstvo", rečeno je u GU, odakle se u toku dana očekuje i zvanično saopštenje.

Novosadski mediji su preneli da je pekara "Vojvđanka" u centru Novog Sada kamenovana, da je šteta minimalna, te da je policija nakon uviđaja rekla radnicima da zbog toga neće pokretati postupak i da sami mogu da podnesu krivičnu prijavu tužilaštvu.

2024 © - Vesti online