Sreda 15.10.2014.
22:53
mondo.rs

Micov: Bez emocija, nisam ponikao u Zvezdi

Ne brine za "doček" pristalica Crvene zvezde: Vladimir Micov

Galatasaraj je stigao u Beograd i u sredu uveče osetio koševe Kombank arene, na terenu na kojem će u četvrtak uveče igrati protiv Crvene zvezde (20.45).

Turski vicešampion treću sezonu uzastopno dolazi u glavni grad Srbije. Pretprošle godine pobedio je Crvenu zvezdu, u drugoj fazi Evrokupa. Minule sezone, u "Kombank areni" bio je bolji od Partizana, u Top 16 fazi Evrolige.

Ekipa Ergina Atamana sastavljena je od iskusnih igrača. Očekivano puna hala neće je impresionirati, uverava Vladimir Micov, jedan od dvojice srpskih košarkaša u Galati.

"Dobra smo ekipa, prošle godine su igrali ovde protiv Partizana i znaju momci šta ih očekuje. Poznato nam je kakva će biti atmosfera, znamo i da je Arena rasprodata i radujemo se utakmici", rekao je Micov u sredu beogradskim novinarima.

"Nisam ponikao u Zvezdi, već u Beopetrolu"

"Pogrešno se potencira da sam ponikao u Zvezdi. Ponikao sam u Beopetrolu. Ovde (u Zvezdi) sam proveo samo godinu dana, ali u juniorima. Sa druge strane, i kada se igra protiv bivšeg kluba - nema emocija. Teren je teren i samo je to važno", podvukao je Micov, koji je crveno-beli dres nosio u sezoni 2002/03.

Sa kakvim ambicijama Galatasaraj počinje učešće u Evroligi?

"Cilj je plasman na Fajnal-for, a kod kuće napad na titulu, s obzirom na to da su prošle godine odlučili da ne igraju onu odlučujuću, sedmu utakmicu. Dobro smo pokriveni na svakoj poziciji, tu su po dva kvalitetna igrača, ali je promenjeno pola ekipe. Veliki deo je stigao iz reprezentacije umoran, povređen... Pogotovo Turci", objašnjava Micov.

On nema dilemu šta bi u četvrtak uveče bilo iznenađenje.

"Svakako smo favoriti, ali bi to trebalo da pokažemo na terenu", dodao je i upozorio:

"Ne bi trebalo da dozvolimo da ih navijači ponesu, moramo da odigramo pametno u napadu i da trčimo dobro, jer laki poeni mnogo znače. Zvezda ima mladu i poletnu ekipu. Ispratili smo njihove utakmice u "Areni", forsiraju jaku odbranu i dosta trče. Ponavljam, ne bismo smeli da dozvolimo da ih navijači ponesu i da nam uđe 'voda u uši'".

Na kog igrača trener Ataman najviše upozorava?

"Ne bih izdvajao pojedinca, ali sve počinje od plejmejkera Vilijamsa. On ima neke šuteve iz kontre i ako njega zaustavimo mislim da ćemo biti u dobroj prilici. Dobar je tim, grupa je izjednačena i Zvezda ima šanse".

Kao bivši junior Zvezde, a senior brojnih domaćih i inostranih klubova, među kojima je i Partizan (OKK Beograd, Lavovi, Budućnost, Partizan, Panionios, Laboral Kuća, Kantu, CSKA), svestan je da bi možda mogao da ima i poseban doček, mada se ne obazire previše na to.

2024 © - Vesti online