Sreda 15.10.2014.
18:05
Beta

Albanski navijači napali srpske kuće u Preševu

Nakon incidenata na utakmici Srbija-Albanija, albanski navijači napali kuće dve srpske porodice (Foto: Ilustracija)
 

"Policija nije dobro procenila situaciju i trebalo je ozbiljnije da se reaguje pre nego što su se dogodili incidenti na srpskim kućama u Preševu koje je inicirala fudbalska utakmica Srbija-Albanija jer je moglo da se očekuje da će biti reakcije iritiranih navijača", rekao je Filipović za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, u Preševu je sinoć grupa mladih Albanaca nakon prekida utakmice Srbija-Albanija koju su organizovano na video bimu gledali na gradskom stadionu lupali na kapije dve srpske porodice, vređali ih i razbili im prozor.

Utakmica je prekinuta posle tuče na terenu zbog zastave "velike Albanije"

Filipović je dodao da je nakon incidenta po jedan policajac raspoređen ispred svih dvadesetak srpskih kuća u centru Preševa i upitao zašto to nije uređeno pre incidenta.

Prema njegovim rečima, napadači na srpske kuće su se razbežali pre dolaska policije koju su pozvali ukućani.

Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković izjavio je za agenciju Beta da je policija u Preševu odmah po prijavljenim incidentima u kućama Cvetković i Nikolić izašla na lice mesta i da je poznato ko je lupao na kapiju jedne porodice, a da se traga za onima koji su razbili prozor.

2024 © - Vesti online