Četvrtak 16.10.2014.
08:00
Press

Savršena koža? Može uz ovih jedanaest zapovesti!

Pridržavajte se ovih jedanaest zapovesti i imaćete savršenu kožu lica!
 


Ujutru

1. Očistite lice. Sredstvo za čišćenje stavite na suvu kožu. Dobro utrljajte kružnim pokretima, a potom uklonite vlažnim ubrusom. Tako ćete ukloniti i mrtve ćelije koje su se nagomilale na površini kože tokom noći, dok se ona regenerisala.

2. Stavite dnevnu kremu. Da biste spremili lice na dnevnu dozu toplote i uređaja za klimatizaciju, nanesite hidrantnu kremu. Sačekajte da proizvod potpuno upije pre nego što počnete da se šminkate.

3. Zaštite kožu SPF-om. Starenje je 80 odsto prouzrokovano UV zračenjem, nemojte preskakati ovaj korak.

4. Uzmite suplement. U toku doručka popijte kapsulu vitamina C ili E, koji su odlični antioksidansi i pomaži koži iznutra. Konzumirajte hranu sa velikom količinom omega-masnih kiselina i vitamina E (riba i avokado).


Uveče

1. Skinite šminku sa očiju. Natopite tupfere uljanim rastvaračem i samo ih držite na kapcima desetak sekundi da bi se šminka razložila. Potom očistite celo lice kao i ujutru. Čistač uklonite nežnom, vlažnom gazom.

2. Ubrusom skinite višak vode, ali ipak ostavite lice blago vlažno.

3. Serum. Istisnite količinu seruma veličine zrna graška na vrh jagodica i nanesite na lice i vrat. Ovo je veoma značajan korak, jer serumi prodiru u dublje slojeve kože nego kreme, pa tako i intenzivnije neguju. Najbolji efekat se postiže tokom noći, jer se koža obnavlja dok vi spavate.

4. Krema. Zagrejte količinu kreme veličine zrna grožđa između dlanova, a potom dlanovima pritisnite kožu lica i vrata. Noćne kreme imaju jače regenerativne sastojke.

2024 © - Vesti online