Sreda 15.10.2014.
13:46
Beta

Prodaje kuću "pod pritiskom mađarskih fašista"

Beži iz Topole od Mađara i bandita
 

Kako je rečeno u opštinskoj upravi u tom mestu, tabla je postavljena na privatnom posedu jednog od meštanina koji nije zadovoljan radom lokalne uprave. Predsednica opštine Bačka Topola Melinda Kokai Mernjak osudila je natpis i istakla da takve poruke štete višenacionalnoj sredini kao što je Bačka Topola.

"Žao mi je što se ovakve stvari dešavaju. Mi smo u kontaktu sa osobom koja je postavila i razumem da je neko ljut, ali ovo nije način za izražavanje nezadovoljstva", rekla je Kokai Mernjak.

Ovo je drugi put u poslednje dve godine da se tabla sa takvim natpisom postavlja u blizini Bačke Topole. Prošli put odgovornost za to preuzelo je udruženje građana Antifašistički pokret Martinović Matrosov.

Predstavnik tog udruženja Svetozar Martinović saopštio je tada da nije imao nameru da bilo koga uvredi, već da je reč o poruci upozorenja zbog, kako je istakao, pojava koje narušavaju skladne međunacionalne odnose u Bačkoj Topoli.

Natpis su tada osudili predstavnici opštinskog Saveta za međunacionalne odnose u Bačkoj Topoli, kao i Saveza vojvođanskih Mađara.

2024 © - Vesti online