Sreda 15.10.2014.
13:16 >> 20:47h
Beta

UEFA objavila za šta tereti saveze Srbije i Albanije

Jedan srpski navijač obračunao se sa albanskim fudbalerom
 

Kako se navodi u saopštenju, protiv Fudbalskog saveza Albanije postupak će biti pokrenut zato što su albanski igrači odbili da igraju i zbog prikazivanja nedozvoljenog transparenta.

Fudbalskom savezu Srbije stavlja se na teret lansiranje ili ubacivanje pirotehničkih sredstava i projektila, nasilje u publici, ulazak navijača u teren, manjkavost organizacije utakmice i upotreba lasera.
 

Fudbalske reprezentacije Srbije i Albanije sastale su se u utorak uveče u Beogradu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je meč krajem prvom poluvremena prekinut zbog provokacije gostiju.

Potparol Uefe Pedro Pinto najavio je pokretanje disciplinskog postupka i rekao da će srpski i albanski Savez imati rok do sledeće srede da odgovore na optužbe.

Šta su Blater i Platini rekli o incidentu?

Utakmica Srbija - Albanija prekinuta je u 42. minutu, pošto se nad terenom pojavila mala letelica - "kvadrokopter" na daljinsko upravljanje. Na platnu koje je bilo zakačeno za dron bila je mapa tzv. "velike Albanije" u boji sa crnim dvoglavim orlom, sa leve strane fotografija osnivača moderne albanske države i prvog premijera Ismaila Ćemalija, a sa desne Ise Boljetinija, albanskog nacioanliste iz 19. veka.

2024 © - Vesti online