Sreda 15.10.2014.
10:19
Srna

"Provokacija zbog Putina"

Na sve spremni samo da spreče njegov dolazak u Srbiju: Vladimir Putin
 

Anđelković je istakao da su u ono što se dogodilo na utakmici, gde je pušten dron sa zastavom "velike Albanije", umešani albanska država i neki zapadni centri moći iz EU i da je to u vezi sa najavljenom posetom Putina Beogradu.

On je za RTS ocenio da nije reč ni o kakvom incidentu, te dodao da, sa druge strane, niko neće albanske političare prozivati zbog "ove parade šovinizma od Tetova preko Bujanovca, Kosova i Metohije do Albanije".

Anđelković je izrazio uverenje da neće biti nikakvih problema sutra na vojnoj paradi u Beogradu u prisustvu Putina i ocenio da će unapređenje odnosa sa Rusijom doprineti i boljim odnosima Srbije sa zapadnim državama.

Komentarišući upadanje u kadar navijača koji je vrijeđao premijera Srbije Aleksandra Vučića, Anđelković je naveo da je reč o pokušaju polarizacije srpskog društva, potpaljivanja sukoba unutar same Srbije i vređanja nacionalnog ponosa.

"Zar bi mogao u normalnim okolnostima u nekoj drugoj zemlji neko da se ubaci nekoliko puta u kameru i da na taj način vređa i samog premijera", zapitao je Anđelković.

2024 © - Vesti online