Utorak 14.10.2014.
20:23 >> 22:57h
Vestionline

Utakmica je prekinuta posle tuče na terenu zbog zastave "velike Albanije"

Jedini strelac za Srbiju u kvalifikacijama: Zoran Tošić
 

Meč u Beogradu označen je od strane UEFA kao meč visokog rizika, pa je gostujućim navijačima sugerisano da ne dolaze u srpsku prestonicu.

42. minut - Sudija je prekinuo igru, jer leteći objekat sa albanskom zastavom obleće iznad terena u Humskoj. Navijači Srbije su podivljali, upaljene su baklje. Stefan Mitrović je uhvatio zastavu, hteo da je pocepa i onda je počela gužva na terenu. Sevale su pesnice. Prekid susreta, igrači su u svlačionici. Čeka se konačna odluka oko eventualnog nastavka meča, a poslednja informacija kaže da će duel da se nastavi. Selekcija Srbije se nalazi u tunelu, čekaju se gostujući igrači.

39. minut - Još jedan korner za goste, koji su se oslobodili pritiska.
35. minut - Žuti karton za Ivanovića zbog grubog starta, a odmah velika prilika za Albance. Izborili su korner, koji je adut gostiju odugovlačio. Pritom je bio gađan bakljama i petardam sa severne tribine. I posle kornera šansa za goste. Udarac glavom završio je pored gola.
31. minut - Gosti su izborili korner, preneli težište igre na drugu stranu, ali je to bilo kratkog daha. već u narednom napadu Srbija je ponovo zapretila preko Ivanovića.
27. minut - Kolarov je probio po levoj strani, oštro centrirao ka Lazoviću, koji je na petercu preskočio loptu iščekujući podršku Đuričića. Propala je i ova šansa.
25. minut - Korner za naš tim, koji je izborio Tadić. Bez opasnosti po rivala.
24. minut - Albanci su najzad prešli centar, ali nije bilo opasnosti po gol Stojkovića.
20. minut - Još jedna prilika za našu selekciju. Đuričić je u kaznenom prostoru imao kontrolu lopte, spremao se za šut, ali je sudija Etkinson dosudio prekršaj u korist Albanaca, jer je Lazović povlačio za dres čuvara.
16. minut - Kolosalna šansa za Branislava Ivanovića. Kapiten naše selekcije pokušao je iskosa sa desne strane, ali je pogodio spoljnu mrežu. Imao je Bane i boljih rešenja.
12. minut - Još jedna prilika za "orlove" otišla je u nepovrat. Domaći su razvili kontru, Matić se izborio za loptu, uposlio Tošića, kome je u kaznenom prostoru Mavraj, u poslednjem sekundu, pred udarac odneo loptu.
7. minut - Najbolja prilika za Srbiju. Tadić je bio u izglednoj šansi, ali je sa sedam metara bio zamalo neprecizan.
6. minut - "Orlovi" nastavljaju ofanzivu. Matić je odlično prevario čuvara, uposlio Lazovića na strani. iskusni napadač odmah je oštro centrirao, ali su se gosti teškom mukom odbranili.
3. minut - Prvo uzbuđenje na utakmici. Tošić je izveo slobodan udarac, Albanci su se nakratko odbranili, a onda je pokušao Đuričić. Ipak, pogodio je Ivanovića.
1. minut - Utakmica je počela. Himna Albanije jedva se čula od zvižduka srpskih navijača, koji su parali nebo nad stadionom u Humskoj.

SASTAVI TIMOVA:

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Kolarov, Nastasić, S. Mitrović, Matić, Gudelj, Tošić, Tadić, Đuričić, Lazović.

ALBANIJA: Beriša, Hisaj, Agoli, Cana, Mavraj, Kukeli, Džaka, Abraši, Lila, Lenjani, Balaj.

2024 © - Vesti online