Utorak 14.10.2014.
17:44
Beta

Ivanićeva stranka neće u koaliciju sa Dodikovom

Stranka Mladena Ivanića ne želi u koaliciju sa SNSD-om na entitetskom nivou

"Mi smo dva različita sveta: SDS se bori protiv korupcije, a SNSD je promoter korupcije; SDS se bori za poboljšanje ekonomske situacije, a SNSD se borio za zaduženje i pljačkanje budžeta i ne vidim kako bi bilo moguće nas i njih spojiti", kazala je ona na konferenciji za novinare.

Navela je da SDS još nije razgovarao ni sa jednom političkom strankom o mogućim koalicijama u RS, dodavši da će SDS na državnom nivou praviti koalicije samo s onima koji omogućavaju bolji život građana, odnosno da "neće u vlast samo zbog fotelja".

Ponovila je da su u SDS-u zadovoljni svojim rezultatima na nedeljnim izborima, jer je broj glasova za poslaničke mandate u Narodnoj skupštini RS porastao za gotovo 50 posto.

Pandurević je ponovila da je sasvim izvesna pobeda kandidata Saveza za promene za člana Predsendištva BiH Mladena Ivanića, dok je "još neizvesna do kraja izborna trka za funkciju predsednika RS, ali očekuju pobedu svog kandidata Ognjena Tadića".

Po njenim rečima, brojanje glasova za taj izborni nivo još nije završeno, a, po poslednjim podacima, smanjuje se prednost kandidata vladajuće koalicije Milorada Dodika nad kandidatom Saveza za promene Ognjenom Tadićem. 

2024 © - Vesti online