Utorak 14.10.2014.
13:24
Beta

Poljak se napio pa alarmirao lekare da ima ebolu

Digao bolnicu na noge, završio u karantinu, a ispostavilo se da je reč o pijanom pacijentu i lažnoj uzbuni (Foto: Ilustracija)
 

Taj 31-godišnji mladić pozvao je juče u podne hitnu pomoć i ispričao da se nedavno vratio iz Nemačke gde je radio sa radnicima iz Gvineje i onda do detalja počeo da opisuje simptome početne zaraze virusom ebole, javljaju poljski mediji.

U bolnicu u izolaciju na specijalno odeljenje prevezla ga je uz sve mere predostrožnosti i sa osobljem u specijalnim kombinezonima hitna pomoć a oko bolnice je patrolirala policija zato što su novinari pokušavali da dopru do izolovanog odeljenja.

"Lažna uzbuna. Nema nijednog potvrđenog slučaja zaraženog virusom ebole. Koliko mi je poznato pacijent je pijan i lekari se sa njim teško sporazumevaju", objasnio je medijima portparol glavnog sanitarnog inspektora Jan Bondar.

Radiju “Tok FM“ Bondar je kazao da je bolje da se reaguje na lažnu uzbunu nego da se nešto zanemari a saopštio je da je taj Poljak poslednji put bio van granica Poljske pre dve godine.

2024 © - Vesti online