Utorak 14.10.2014.
12:49
Srna

Zašto je Mihalkov odustao od Breda Pita?

Premijera filma "Sunčanica" Nikote Mihalkova održana je u Beogradu
 

Ministar kulture Ruske Federacije Vladimir Medinskij izjavio je da bi Pit otvorio Mihalkovu lakši put do inostranih bioskopa, ali je reditelj promenio koncepciju.

Mihalkov objašnjava da bi, u slučaju da je Bred Pit igrao, film otišao u drugom pravcu - odnosno da "ne bio o Bunjinu, nego o američkom glumcu u ulozi Bunjina".

Mihalkov smatra da je "Sunčanica", čija je preimijera održana u Beogradu, "film katastre - i to katastroFe ruskog carstva".

Da se on našao u glavnoj ulozi to ne bi više bio film o Bunjinu, već o američkom glumcu u ulozi Bunjina: Bred Pit bio je prvi izbor za glavnog glumca u "Sunčanici"
 

Scenario filma pisan je po istoimenom romanu nobelovca Ivana Bunjina, a ovo ostvarenje gledaoce vodi u dvadesete godine prošlog vijeka na poluostrvo Krim, odakle se poslije građanskog rata evakuiše poražena armija "belih Rusa".

U filmu igra i srpski glumac Miloš Biković.

Mihalkov je pred premijeru otkrio da je Venecijanski festival bojkotovao njegov film, verovatno zbog političkih konotacija i trenutne situacije na Krimu i u Ukrajini, mada je film sniman prije tih dešavanja. Mihalkov je, inače, dvostruki pobednik tog festivala.

Publika u beogradskom Sava centru dočekala je film i autora ovacijama, a prve kritike filma bile su veoma pozitivne.

2024 © - Vesti online