Utorak 14.10.2014.
12:44
mozzartsport.com

Italijanski mediji: Volkov od januara u Torinu

Mediji ga sele u Torino: Naslovna strana Tuttosporta

Tutosport objavljuje na naslovnoj strani vest da Torino ozbiljno razmišlja o dovođenju levog beka Partizana i crnogorske reprezentacije Vladimira Volkova. U tekstu pod naslovom "Levica Torina, ideja je Volkov" navodi se da bi Partizan morao značajno da spusti cenu za 28-godišnjeg Beorgađanina ako ne želi da ga izgubi bez jednog evra obeštećenja sledećeg juna.

Volkov je primamljiv za Torino, ne samo zbog svojih kvaliteta i međunarodnog iskustva koje je akumulirao igrajući u klupskim evrotakmičenjima i za reprezentaciju Crne Gore, već pre svega zbog činjenice da mu ugovor s Partizanom ističe u junu. Prema pravilima UEFA, Volkov bi već u februaru mogao da potpiše ugovor sa Torinom.

Na izlanim vratima: Vladimir Volkov
 
 

Tutosport piše da bi italijanski klub mogao i da pokuša da dovede u zimskom prelaznom roku Volkova, izbegavajući tako konkurenciju drugih klubova koji bi mogli da budu privučeni činjenicom da će Volkov moći u junu da napusti Humsku bez obeštećenja. Takođe, Partizan bi mogao da spusti maksimalno cenu, imajući u vidu da je, tvrdi Tutosport, Nemanja Petrović validna alternativa za Volkova i da je za beogradski klub nekoliko stotina hiljada evra u januaru bolje nego ništa u junu.

Torinovi skauti već neko vreme pažljivo prate Volkova jer ne žele da im se ponovi slučaj Vešović koga su uzeli brzopleto, a onda je Ventura etiketirao crnogorskog fudbalera kao neadekvatnog za Seriju A i poslao ga u Rijeku na "kaljenje". Dodatna vrednost Volkova je njegov status reprezentativca Crne Gore i što već godinama igra u dresu Partizana, a to znači da je, navodi Tutosport, istreniran da trpi psihički pritisak kako u utakmicama nacionalnog prvenstva tako i u evrokupovima.

Ako pređe u Torino, Volkov će se pridružiti svom nekadašnjem rivalu iz "večitog derbija" i reprezentativcu Srbije Nikoli Maksimoviću koji već drugu sezonu nosi dres tima iz prve italijanske prestonice.

2024 © - Vesti online