Ponedeljak 13.10.2014.
21:32
Beta

Biće haos u gradu: U utorak generalna proba vojne parade

Crvenim je obeležena ruta parade. Strelice pokazuju kuda gledaoci mogu da dođu
 

Gradska uprava prestonice najavila je da će gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić prisustvovati probi kod Palate Srbije.

Vojna parada, koja će u Beogradu biti održana 16. oktobra, počeće u 15.30 a građani će moći da je posmatraju iz Bulevara Nikole Tesle sa Dunavske strane i sa  Kalemegdana.

Na građane koji će paradu posmatrati iz Bulevara Nikole Tesle apeluje se da dođu na to mesto najkasnije do 14 sati, jer posle 15 sati neće biti moguće kretanje u širem rejonu Ušća, gde se svečanost održava.

Mesta ulaska za građane su kod Tržnog centra "Ušće", na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice ušće, kao i iz pravca Hotela "Jugoslavija" i na raskrasnici Bulevera Nikole Tesle i Trešnjinog cveta.

Iz gradske uprave Beograda apeluju na posetioce koji budu dolazili na paradu da ne nose rančeve, torbe, oružje ili šiljate predmete. U zonama gde će biti posetioci obezbeđene su cisterne sa vodom, a dežuraće i kola Hitne pomoći. Takođe, na dva bočna prilaza biće postavljene i dve poljske bolnice.

Za goste i zvanice koji dolaze sa pozivnicom, prilaz je iz Bulevara Mihajla Pupina na istočni ulaz Palate Srbija, a preporučuje se dolazak najkasnije do 15 časova.

Vojna parada održava se 16. oktobra s početkom u 15.30 časova povodom 70. godišnjice oslobođenja glavnog grada u Drugom svetskom ratu i 100 godina od početka Prvog svetskog rata.

Probana vojna parada, a za asfalt ćemo lako

2024 © - Vesti online