Utorak 14.10.2014.
07:30
Lj. Ivanović - Vesti

Er Srbija leti i za Prištinu

Er Srbija leti i za Prištinu
 

- Cilj nam je da imamo dva leta dnevno do svih glavnih gradova u regionu, ali pre nego što to postignemo moramo Beograd da povežemo sa još dva grada u koje srpska kompanija još ne leti, Zagreb i Prištinu - navodi Mali, a prenosi portal Eks Ju Avijejšon.


Poslednji redovan let između Zagreba i Beograda obavljen je pre 23 godine, dok je poslednji Jatov avion prevezao putnike za Prištinu, pre 15 godina.


I nova hrvatska aviokompanija Er Kroacija namerava da poveže prestonice Srbije i Hrvatske početkom iduće godine. U međuvremenu su vlasti Beograda i Prištine postigle dogovor o slobodnom kretanju ljudi u septembru, pa tako građani Kosova mogu preko aerodroma "Nikola Tesla" da putuju s pasošima koje su izdale vlasti u Prištini.

Iako Srbija formalno ne priznaje pasoše Kosova, oni se odnedavno mogu koristiti na pet graničnih prelaza između Srbije i drugih država, uključujući i aerodrom u Beogradu.


Inače, Er Srbija će ovu godinu završiti s profitom od najmanje jednog miliona evra, izjavio je Mali.


On je podsetio da je u flotu ušlo deset novih aviona. Dok se Er Srbija priprema da najkasnije početkom 2016. pokrene i letove prema SAD, kompanija razvija regionalnu mrežu koja će "hraniti" putnicima beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

2024 © - Vesti online