Nedelja 11.04.2010.
15:04 >> 15:59h
Vestionline

Godišnjica ubistva Slavka Ćuruvije


 

Šef delegacije EU u Srbiji Vesan Dežer pozvao je vlasti u Beogradu da procesuiraju odgovorne za ovaj zločin, kao i da privedu istrage i u slučajevima pogibije novinara Dade Vujasinović i Milana Pantića.


Predstavici novinarskih udruženja su istakli da Srbija ne može biti demokratska zemlja sve dok počinioci i nalagodavci tog ubistva ne budu odgovarali.

Slavko Ćuruvija

Nekoliko desetina Ćuruvijinih prijatelja položili su cveće u Svetogorskoj ulici, na mestu gde je ubijen Ćuruvija sa 17 metaka, na Vaskrs 1999. godine, u vreme NATO bombardovanja.


Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Đorđe Vlajić rekao je da će NUNS nastaviti da postavlja pitanje "Ko je streljao Ćuruviju?", a predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smailović je ukazala da su novinari ogorčeni što odgovorni za ubistvo nisu kažnjeni i da mora da se izvrši poseban pritisak na vlasti da to urade.


Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, koji je govorio kao kolega novinar i prijatelj Ćuruvije, rekao je da "svi dobro znaju" kako je izvedeno ubistvo i ko je za to ogovoran.


Zna se ko je bio šef države i njegova supruga i da je "tu mesto izdavanja naloga zločina", naglasio je Drašković.


Ali, upozorio je Drašković, evo toliko godina "postoji organizovana opstrukcija Državne bezbednosti, policije i tužilaštva da se ovaj zločin ne otkrije, jer zločinci, ne znam zbog čega, zaista ne znam po čijem nalogu, danas uživaju imunitet".
 

2024 © - Vesti online