Ponedeljak 13.10.2014.
11:44
mondo.rs

"Grobar" išarao autobus Dinama?

Foto: Ilustracija

Ko je išarao autobus zagrebačkog Dinama i to grobarskim parolama?

Hrvatski mediji pridali su veliki značaj incidentu koji se dogodio u Vukovaru, gde se pojavio grafit "GV 1976" na busu "modrih", koji zapravo predstavlja obeležja vukovarskih Grobara i godinu osnivanja navijačkog udruženja partizanovaca u ovom gradu gde su i dalje povišene tenzije između Srba i Hrvata.

Jedan od medija koji je objavio fotku je hrvatski portal "Direktno", koji piše da je "saradnik Velimir Bujanec na svom Facebook profilu prvi objavio da je neko uništio Dinamov autobus, koji policija nije čuvala".

"Ovu neverovatnu vest primili smo upravo iz Vukovara i potvrđena je iz više nezavisnih izvora. Podsetimo, danas je u Vukovaru ćirilicom išaran autobus zagrebačkog Dinama, čija je ekipa došla na memorijalni fudbalski turnir, u spomen na legendarnog generala Blagu Zadru", napisao je Bujanec na Facebooku, a preneo portal "Direktno".

"Na autobus Dinama sprejom je išaran propoznatljiv znak 'Grobara', a policija autobus nije čuvala - sada je jasno i zašto! Navijači beogradskog Partizana, poznatiji kao 'Grobari', u Vukovaru se okupljaju u udruženju pod nazivom Klub navijača 'Parni valjak'. Predsednik udruženja je Saša Mačvan, poznati 'Grobar' i Ostojićev milicajac kojeg hrvatski poreski obveznici plaćaju da čuva ćirilićne ploče i organizuje napade na Dinamo!", dodao je Bujanec.


"Direktno" piše da se ispod "posta" razvila diskusija o tome kako je moguće da policija nije čuvala Dinamov autobus, a "kada Srbi dolaze na izbore uvek su dobro čuvani". Takođe, "ćirilične ploče u gradu itekako se brižno čuvaju", neki su od komentara Hrvata iz Vukovara.

2024 © - Vesti online