Nedelja 12.10.2014.
18:10
Beta

Rašković-Ivić na čelu DSS: Demokratizacija stranke prvi korak

DSS dobio predsednicu: Sanda Rašković Ivić
 

Zvanični rezultati izborne skupštine DSS još nisu poznati, ali je izvor naveo da je Sanda Rašković-Ivić dobila 359 glasova, a Aligrudić 174 glasa. Aligrudić je čestitao novoj predsednici na izboru.

Novoizabrana predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković-Ivić izjavila je da će njeni prvi koraci biti demokratizacija i decentralizacija stranke putem izmene Statuta.

"Moji prvi koraci će biti demokratizacija i decentralizacija stranke putem izmene Statuta. Dalje ću razgovarati sa opštinskim odborima i članstvom, a onda ćemo krenuti sa izbornom kampanjom i promovisanjem ideja partije", kazala je Rašković-Ivić i navela da je potpredsednika DSS Miloša Aligrudića koji je takođe bio kandidat za predsednika stranke pozvala da bude deo tima.

"Gospodina Aligrudića sam pozvala i neke vredne ljude koje bih rado volela da vidim kao deo tima. Ovde nema pobednika i poraženih, već svi treba da radimo zajedno, jer smo svi članovi iste stranke i treba da radimo za našu stranku i našu ideju", dodala je nova predsednica.

Na njen predlog, izabrani su i potpredsednici stranke: bivši predsednik opštine Zubin Potok, Slaviša Ristić, vojvođanski funkcioneri stranke Borko Ilić i Milenko Jovanov, funkcioneri Milica Radović, Milan Lapčević iz Niša, Miroslav Petković iz Čačka i
Predrag Džajević.

Vukadinović: Nova šansa za DS S izborom Rašković-Ivić

Politički analitičar Đorđe Vukadinović ocenio je da je izbor Sande Rašković-Ivić za
predsednicu Demokratske stranke Srbije (DSS) bio očekivan i zaslužen, te da je ta partija dobila šansu da se bori i nada oporavku.

 

"Sa njom (Rašković-Ivić) DS S dobija barem šansu da se bori i nada oporavku, na liniji programske saradnje i okupljanja sa drugim, prema vlasti kritičkim i suverenističkim grupama i pojedincima", kazao je Vukadinović i dodao da je izbor bio očekivan i da predstavlja više poraz "okoštalog establišmenta", nego pobedu.

 

"Pobeda je očekivana i zaslužena. Mada je na kraju pobeda ipak ispala ubedljivija nego što je izgledalo da će biti, s obzirom da je gotovo čitav establišment bio protiv nje. I to je, u suštini, više poraz tog okoštalog establišmenta, nego njena pobeda", dodao je on.

 

2024 © - Vesti online