Subota 11.10.2014.
17:32 >> 21:28h
Beta

Irak: Na desetine mrtvih u više bombaških napada

Bobmaški napad nedaleko od Bagdada: Najmanje 11 mrtvih
 

Prvi napad dogodio se kada je vozilo ispunjeno eksplozivom udarilo u kontrolni punkt na severu Bagdada, pri čemu je poginulo 13 ljudi, među kojima tri policajaca, a ranjeno 28 osoba, rekli su policijski zvaničnici.

Nešto kasnije sedam ljudi je poginulo dok je 18 ranjeno u eksploziji automobila bombe u prometnoj trgovačkoj ulici na severozapadu Bagdada u četvrti Šula, saopštile su vlasti.

U toj četvrti je potom u eksploziji automobila bombe na kontrolnom punktu poginulo 18 ljudi, dok su desetine ranjene, navode neimenovini policijski zvaničnici. Podatke o žrtvama potvrdili su izvori iz bolnica.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napade koji liče na česte napade sunitskih ekstremističkih grupa na šiitsko stanovništvo. Među tim organizacijam je i Islamska država koja pod kontrolom drži trećinu Iraka.

Guverner provincije Salahudin, Rad Ibrahim, rekao je da su članovi Islamske države ubili kamermana Rada al-Azavija koji je radio za televiziju Salahudin. Ibrahim je rekao da je Azavi juče pogubljen u gradu Tikritu.

Organzacija Reporteri bez granica saopštila je prošlog meseca da su ekstremisti smrću pretili al-Azaviju zato što je odbio da se pridrži Islamskoj državi i da je otet 7. septembra.

Islamska država je brutalno ubila više novinara u Siriji navodeći da je to osveta za vazdušne napade međunarodne koalicije na čelu sa SAD na Irak i Siriju.

2024 © - Vesti online