Petak 10.10.2014.
15:56
Beta

Studenti blokirali Filozofski fakultet

Blokada: Nema nastave na Filozofskom fakultetu
 

Studenti su u četvrtak počeli sa blokadom fakulteta, koja podrazumeva isključivo blokadu nastave, jer su u dva navrata 26. septembra i 1. oktobra podnosili svoje zahteve upravi fakulteta, ali ih ona nije zela ni u razmatranje, rečeno je agenciji Beta u tom pokretu.

Studenti su od uprave tražili smanjenje cene prijave ispita i da prva rijava bude besplatana, da im bude dozvoljeno da upisuju preko 70 SPB bodova kao ranije, da studenti koji su bili na budžetu u etvrtoj godini ne plaćaju produženu godinu i da ljudi koji su akultet upisali 2006. godine nastave da studiraju po tom sistemu.

Peticiju sa ovim zahtevima od juče je potpisalo preko 600 studenata. Danas u 19.00 biće organizovan zbor studenata Filozofskog fakulteta a kome će biti dogovoren dalji način delovanja.

Studenti se dogovorili sa ministrom

U Saoorganizovanom studentskom pokretu kazali su da oni kao pokret ne učestvuju u protestima sa Studentskom konferencijom Univerziteta Srbije niti sa Studentskim frontom, ali da ne brane da njihovi članovi pojedinačno učestvuju.

2024 © - Vesti online