Petak 10.10.2014.
15:29
Z. M. - Vesti

Jevtić: Ne možemo u vladu s onima koji nas tuku

Dalibor Jevtić

"Ministarstvo se nalazi u situaciji da nema više finansijskih sredstva. Nismo imali mogućnost rebalansa budžeta i sve to utiče na naš rad. Mi trenutno imamo, što je paradoksalno, 30 porodica koje su spremne da se sutra vrate na Kosovo, a ne mogu upravo zbog nemogućnosti da krenemo u izgradnju kuća za njih", kazao je Jevtić, koji je trenutno u poseti Beču, u izjavi "Vestima".


Od predsednika Vlade je, kako je rekao, zahtevao dodatna sredstva, kako bi krenuli u realizaciju ovog projekta.


"Pokušavamo da sa našim partnerima, pre svega kancelarijom EU na Kosovu, pronađemo rešenje za aktuelnu situaciju. Politička kriza utiče i na rad Ministarstva i samim tim na proces povratka", podvukao je on.


Jevtić je istakao da zbog toga očekuje da u novonastalim okolnostima i međunarodna zajednica učini dodatan napor da onim albanskim političkim liderima koji su doveli do ovakve situacije da do znanja da do rešenja mora doći, da novi izbori nisu dobro rešenje i da je najbolja solucija da se što pre izabere predsednik skupštine, formira vlada, kako bi krenuli u rešavanje problema.


Sve drugo, prema njegovim rečima, samo će dodatno da odloži rešavanje problema i dodatno zakomplikovati stvari.

"Pozitivan proces vratiće na početak"

Takođe je istakao da politička opcija koja zagovara otvoreno protivljenje formiranju Zajednice srpskih opština ne može doprineti poboljšanju celokupne situacije na Kosovu.


"Pokret Samoopredeljenje, ako bude učestvovao u novoj vladi, samo će dodatno da zakomplikuje stvari - ne samo da odloži procese, već vratiti na početak nešto što je ocenjeno kao pozitivan proces", upozorio je Jevtić.


Stavovi ove političke opcije su za Srbe, kako je podvukao, više nego zabrinjavajući.


On je ukazao da nisu zaboravili da su naši poslanici bili fizički i verbalno napadani od strane predstavnika ove političke opcije i to nije moguće ignorisati, kao ni izjave da im Srbi na Kosovu nisu potrebni.

2024 © - Vesti online