Sreda 08.10.2014.
12:47
Beta

NP: Načelnik ne zna kako su zaposleni radnici u školama

Ostaje nepoznanica po kom kriterijumu su zapošljavanj radnici u dve novootvorene škole u Novom Pazaru (Foto: Ilustracija)
 

Milosavljević je za novopazarski Sto plus radio rekao da Odeljenje za prosvetu nije nadležno za odabir kadrova i da za kriterijume "treba pitati" direktore škola.

Tridesetak novozaposlenih radnika dobilo je posao u osnovnim školama "Ćamil Sijarić" i "Meša Selimović" u Novom Pazaru, iako javni konkurs još nije ni objavljen.

Više prosvetnih radnika je Sto plus radiju potvrdilo da su novozaposleni posao dobili bez javnog konkursa.

Direktori su tada u telefonskom razgovoru rekli samo da "sve odluke vezane za raspisivanje konkursa i uopšte funkcionisanje ovih obrazovnih ustanova zavise od Ministarstva prosvete" i da precizne informacije ne mogu da daju.

Milosavljević je pojasnio da je Odeljenje za prosvetu zahtev za prijem radnika u novopazarskim školama ranije uputio Ministarstvu prosvete.

Novi Pazar: 30 zaposlenih, a nigde konkursa

"Konkurs za prijem još nije objavljen, a radnici su primljeni na osnovu hitnosti da bi mogle da budu otvorene škole. Njihov angažman još nije i zvaničan, jer će konkurs tek biti otvoren", rekao je načelnik Odeljenja za prosvetu Raškog okruga.

Nova radna mesta odnose se pre svega na vannastavno osoblje - sekretare, pedagoge, računovođe, higijeničare, domare i kotlare.

2024 © - Vesti online