Utorak 07.10.2014.
13:45
S. Ban

Leševi bez glava

Kanjon reke koja protiče kroz Dolinu bezglavih ljudi
 

Najviše se veruje da je to delo ozloglašenih domorodačkih Indijanaca koji pripadaju plemenu Naha, a koje ne želi da bude otkriveno. I danas neki veruju u to da ovo pleme živi u dolini, a da se kriju tako što se kreću lavirintom koji je dugačak oko 240 kilometara.
 

Ukleta dolina

Većina Indijanaca izbegava ovu dolinu jer veruju da je ukleta. S druge strane, pak, postoje predanja da je i domorodačko pleme Naha uništeno, ali da ostaci nikada nisu pronađeni.

S druge strane, misteriozna ubistva mogao je počiniti i Jeti, za koga se, takođe, tvrdi da je viđen na ovim prostorima. Ovo neobično područje je karakteristično i po tome što su klimatski uslovi slični polarnom krugu.

Ovde se nalazi veliki broj gejzira i vrućih izvora pa se tokom zime ovde okuplja veliki broj raznih životinja jer na tom mestu mogu da se prehrane. Početkom 20. veka se verovalo da se tu može pronaći zlato, iako se niko nikada nije obogatio.

Ipak, veruje se da su tragači za zlatom, zbog blage klime, tokom zime ostajali u dolini, a neki od njih su završavali tragično. Ko je, na koji način i zbog čega ubijao ove ljude, do danas je ostalo nerazjašnjeno.

2023 © - Vesti online