Nedelja 05.10.2014.
19:24
Beta

SP: Odbojkašice bez treće faze

Ubedljiv poraz odbojkašica Srbije
 

Srbija i Rusija su danas u direktnom duelu odlučivale o plasmanu u narednu fazu takmičenja, a izabranicama Zorana Terzića je za prolaz bio potreban bod, odnosno pobeda ili dva osvojena seta.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Tijana Bošković sa 17 poena, 13 je upisala Milena Rašić, a osam Jelena Nikolić. U pobedničkoj ekipi najbolja je bila Natalija Gončarova sa 19 poena.

Selekcija Rusije je bolje počela prvi set, održavala je prednost, ali je Srbija uspela da izjednači (14:14). Igralo se potom poen za poen, a dobrom serijom Srbija je stigla do prednosti od tri poena (21:18). Izabranice Zorana Terzića su izborile i dve set lopte, ali nisu uspele da ih realizuju, pa je Rusija povela sa 1:0.

U drugom i trećem setu odbojkašice Rusije su bile bolje, sve vreme su imale prednost i nu jednom trenutku nisu dozvolile Srbiji da preokrene rezultat.

"Malo nam je strah vezao noge i to je bilo vrlo vidljivo, pravili smo greške koje jednostavno nismo smeli da dopustimo u takvim trenucima, to su bile greške tehničke prirode, tako da su Ruskinje svojim iskustvom to znale da kazne", rekao je selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić.

2024 © - Vesti online