Subota 04.10.2014.
18:52
Beta

SP u Italiji: Amerikanke očitale lekciju Srpkinjama


Tijana Bošković unela preokret u igru Srbije, ali nedovoljno protiv raspoloženih Amerikanki (Foto: Arhiva)
 

Odbojkašice Srbije su tako pretrpele drugi poraz, uz četiri pobede, dok su Amerikanke ostvarile petu uzastopnu pobedu i obezbedile su plasman u treću fazu.

Odbojkašice Srbije u nedelju od 17 časova igraju protiv Rusije i potrebna im je pobeda kako bi se plasirale u treću fazu. Amerikanke su na početku prvog seta povele sa 4:1, ali su srpske odbojkašice uspele da preokrenu na 5:4. Njihove protivnice su na prvi tehnički tajm-aut otišle vođstvom od 8:6 i do sredine seta su
čuvale prednost. Ekipa Zorana Terzića je uspela da se vrati u igru (21:21), ali su Amerikanke iskoristile greške protivnica i povele u meču.

Na početku drugog seta Amerikanke su imale prednost (10:6), ali je Srbija predvođena Tijanom Bošković preokrenula na 15:14 i na kratko čuvala vođstvo, da bi Amerikanke posle toga preokrenule na 22:19. One su do kraja sačuvale vođstvo i stekle dva seta prednosti.

Do sredine trećeg seta selekcija SAD je imala minimalno vođstvo, ali je Srbija uspela da izjednači na 16:16. Srpske odbojkašice do kraja nisu uspele da preokrenu, pa je Amerika došla do osme uzastopne pobede na turniru.

2024 © - Vesti online