Subota 04.10.2014.
08:24
O. Ikodinović - Vesti

"Doček Putina u Beogradu bratski i prijateljski"

Putin-najdraži gost: Slavenko Terzić
 

On je ponovio da se Srbija nije pridružila "i nikada se neće pridružiti sankcijama" protiv Rusije.

Bez Draže i četnika

Oliver Antić, savetnik predsednika Srbije, smatra da je vojna parada prikladan način da se oda počast svim žrtvama antifašističke borbe, bez obzira na njihovu ideološku pripadnost. Antić, koji je i punomoćnik predlagača za rehabilitaciju Draže Mihailovića, kaže da na paradi neće biti mesta za četnička obeležja, jer proces rehabilitacije Mihailovića još nije okončan.

Terzić je rekao da uvoz srpskih proizvoda u Rusiju povećan, pre svega, voća, povrća, sira i mlečnih proizvoda, ali je ocenio da su investicije Srbije u Rusiji i dalje veoma skromne.


- Prva oblast u kojoj trenutno radimo je građevinarstvo. Srbija je bila druga, posle Turske, u izgradnji olimpijskog Sočija. Mi smo zainteresovani za izgradnju Nove Moskve, Skolkova i kompleksa koji će se graditi za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine - rekao je srpski ambasador.


On je ocenio da Srbi bolje poznaju današnju Rusiju nego što Rusi znaju Srbiju, dodajući da bi na međusobnom upoznavanju trebalo poraditi.


Ambasador je napomenuo i da malo ruskih turista dolazi u Srbiju, iako je u poslednje dve godine zabeležen rast od 30 odsto. Terzić se zahvalio Rusiji na velikoj humanitarnoj pomoći građanima Srbije nastradalima od poplava.

2024 © - Vesti online