Petak 03.10.2014.
09:32
D. N. Petrović - Vesti

Zukorlić zaprepašćen optužbama

Fejzić se verovatno uplašio za svoju funkciju i "ne zna šta priča": Muamer Zukorlić
 

- Fejzić je nesiguran u sebe i plaši se za svoju poziciju, drugačije ne mogu da shvatim: zašto na tako drastičan i neprimeren način govori o drugima, siguran sam ni da sam sebi ne veruje u ono što priča - izjavio je Zukorlić. On smatra da "ne dolikuje jednom verniku da bilo kome, a posebno bratu muslimanu, kaže tako ružne i uvredljive reči".

Šta je Vujanović obećao

Neposredno pre referenduma za osamostaljenje Crne Gore dobio sam lična uveravanja od Filipa Vujanovića da se po pitanju verske, porodične i kulturne komunikacije između dva dela Sandžaka i nakon uspostave granice ništa neće promeniti. Prema tome, moje delovanje je zasnovano na tim momentima i na istorijskim osnovama koje su nesporne - naglašava Zukorlić.

- Ne mogu da shvatim kako je zaboravio preve lekcije iz Medrese u kojoj su takve reči najstrože zabranjene. Iako ne razumem pozadinu, siguran sam da on zna da to nije tačno i da je to trenutak njegove trenutne slabosti sa moje strane ničim izazvane. Mislim da on, kao i drugi, zna da fašizam nikada nije imao uporište kod Bošnjaka i da su Bošnjaci možda jedini narod u Evropi koji nije imao formu organizovanog fašističkog pokreta. Mislim da efendija Fejzić ne treba da pribegava ovakvim kvalifikacijama i da se radi o njegovoj nesigurnosti u sebe - ističe Zukorlić.


Muftija objašnjava da je, prema Ustavu IZ BiH, čiji je deo IZ Srbije, on muftija-sandžački i da je ceo Sandžak, kao istorijska regija, dakle i onaj deo u Crnoj Gori, sastavni deo Islamske zajednice BiH. On podseća da je 1999. sandžački mešihat formirao odbore islamske zajednice i severnog i južnog dela Sandžaka, "što je drugi stub našeg legitimiteta na tom prostoru".

2024 © - Vesti online