Petak 03.10.2014.
08:00
centarzdravlja.rs

Probajte jabukovo sirće za blistavu kožu

Čudotvorno jabukovo sirće
 

Jabukovo sirće će poboljšati ten i stanje kože. Može pospešiti cirkulaciju krvi u malim kapilarima koje su odgovorne za dotok hranjivih materija u kožu. Jabukovo sirće dokazano može pomoći kod vraćanja pH ravnoteže vašoj koži i pospešuje funkcionisanje kože.

Ukloniće štetne bakterije i mrtve ćelije kože. Odčepiti će začepljene pore i kao rezultat ćete dobiti zdravu i lepu kožu.

Jabukovo sirće može preokrenuti proces starenja. Sadržaj sumpora će smanjiti vidljivost bora i staračkih pega. Takođe će pomoći u uklanjanju masnih naslaga na površini kože i značajno smanjiti ljuštenje kože. Ako patite od teških i bolnih oboljenja kože, onda vam jabukovo sirće mora biti pri ruci.

Jabukovo sirće i lečenje akni

Ovaj tretman će vam pomoći u smanjenju bubuljica. Antiseptičko delovanje meda i sirćeta će ubiti bakterije, Odčepiti pore, ukloniti višak ulja i umiriti kožu. Med će takođe pomoći u hidrataciji kože.

1/4 šoljice meda
1 šoljica čaja od kamilice
1/2 šoljice jabukovog sirćeta

Pomešajte sve sastojke. Pre odlaska u krevet namočite pamučnu gazu ili vaticu i njome očistite čitavo lice.

Jabukovo sirće i uklanjanje mrtvih ćelija kože

Jabukovo sirće pomešan s aspirinom deluje kao čudesan piling. Pomoći će smanjiti vidljivost ožiljaka od akni, kožu će učiniti glatkom i mekom. Koristite ovaj tretman svaki dan kako bi rezultati bili što bolji.

15ml jabukovog sirćeta
90ml mineralne vode
1 šumeći aspirin

Pomešajte jabukovo sirće i mineralnu vodu. Pomoću tučka i mužara zdrobite aspirin i dodajte ga u smesu. Primjenjujte na ožiljke od akni, na mestima gde je koža gruba i na proširenim porama.

Jabukovo sirće i pH ravnoteža

Ova smesa će vam pomoći da vratite prirodnu pH ravnotežu kože, a ulje lavande će pomoći u ublažavanju iritacija kože

2/3 šoljice filtrirane vode
1/3 šoljice jabukovog oca
3 kapi ulja lavande

Pomešajte sve sastojke i dobro protresite smesu. Umočite pamučnu gazu ili vaticu i očistite čitavo lice.

2024 © - Vesti online