Subota 10.04.2010.
13:42
Tanjug

U maju presuda za aferu ''kofer''


Na suđenju zakazanom za 18. april predviđeno je izlaganje završnih reči optužbe i odbrane, odnosno tužilaštva, optuženih i njihovih branilaca, posle čega će Viši sud u Beogradu u roku od tri dana Simiću i Zagrađaninu izreći prvostepenu presudu.

Suđenje Simiću i Zagrađaninu formalno je počelo ispočetka pred novim predsednikom sudskog veća Dankom Lauševićem 7. aprila, a tog istog dana posle kratkog izjašnjenja optuženih o navodima optužnice sud se upoznao sa svim dokazima izvedenim u toku procesa pred bivšim predsednikom sudskog veća sudijom Omerom Hadžiomerovićem.

Simić i Zagrađanin koji se terete za primanje mita, odnosno za posredovanje u primanju mita, kako bi NBS vratila dozvolu za rad Kreditno- eksportnoj banci (članici TBI grupe u Beogradu) izjavili su tada da ostaju pri svojim ranijim odbranama, negirajući izvršenje krivičnih dela za koja su optuženi.

Bivši viceguverner NBS posebno je apelovao na sud da se postrupak više ne odugovlači, ističući da on i njegova porodica već pet godina trpe medijski linč zbog fingirane optužnice bez dokaza, sa političkom pozadinom.

Simić je 11. januara 2006, zajedno sa Zagrađaninom, uhapšen u svom stanu u Beogradu, gde je policija pronašla tašnu sa 100.000 evra, zbog čega je taj slučaj u javnosti poznat kao "afera kofer".

2024 © - Vesti online