Utorak 30.09.2014.
12:00
Z. Marjanović - Vesti - Foto: Vesti

Sudbina Čačanina je u našim rukama

Bolest ga nije slomila: Milan Dimitrijević
 

Vozeći teške kamione širom Evrope gotovo da nije obraćao pažnju na povremene bolove u levom ramenu jer je to boljka sa kojom se susreću mnogi profesionalni vozači. Međutim, bolovi su postali sve učestaliji i sve jači, te je na kraju morao da se obrati lekaru.

Doktor za primer

- Samo dr Đorđeviću mogu da zahvalim što sam živ i što mi nije amputirana ruka. Operacija je trajala šest sati, odstranjen je deo kostiju zahvaćen tumorom, potom ubačena metalna šipka. Ruku nisam izgubio, a i donekle je pokretna jer su sačuvani i vitalni nervi. Lekarev odnos prema meni, a i prema drugim pacijentima, posebna je priča jer je reč o doktoru koji ume da ubedi čoveka da vredi da se bori za život - kaže Milan koji još prima hemioterapije.

- Da je problem daleko veći nego što sam mislio video sam u očima lekara koji je gledao rendgenske snimke ruke, a sve mi je bilo jasno kada me je hitno uputio u Beograd. Dijagnoza je bila osteosarkom kostiju levog ramena i u tom trenutku sve je oko mene počelo da se ruši... Sve što se kasnije dešavalo bilo je kao u nekom najružnijem snu - 21. januara je biopsijom potvrđena zlokobna dijagnoza, 13. februara sam počeo da primam hemioterapiju kako bi se zaustavilo širenje zloćudnog tumora, a 23. juna sam operisan. Trenutak kada su mi saopštili dijagnozu teško je opisati jer sam u tom momentu video vlastitu sahranu... No, to je bio prvi trenutak dok nisam došao sebi i svoju veoma tešku i neizvesnu situaciju shvatio kao izazov da se borim za život - objašnjava Milan koji tvrdi da je u svemu imao i pomalo sreće jer ga je u bolnici na Banjici u Beogradu operisao dr Aleksandar Đorđević koji važi za jednog od najboljih stručnjaka u Evropi za ovakve vrste operacija.


Iako je operacija otklanjanja tumora uspešno obavljena i iako su rezultati dobri, Milan je svestan da se nikada ne zna da li će i kada bolest ponovo da se probudi. No, i pored toga i dalje se bori za svoje zdravlje i za svoju porodicu, ali je lečenje odnelo i sav novac koji je imao.


- Lekari su ubeđeni da bi mi terapijama u Ribarskoj Banji preostali mišići preuzeli funkciju onih koji su morali da budu odstranjeni i da bi mi ruka gotovo u potpunosti bila u funkciji, nakon čega bih mogao ponovo da vozim, ali to je skupo, a para više nemamo. Ja sam na bolovanju, supruga ne radi, dosta novca je potrebno za decu i živim od onoga što mi pošalju prijatelji koje sam stekao vozeći kamion širom Evrope. Svoje porodične potrebe smo sveli na minimum i jedini naš cilj u ovom trenutku je da prikupim oko 3.000 evra, koliko bi koštala rehabilitacija u Ribarskoj Banji. I pored toga što država nadoknađuje deo sredstava, ali samo za određeno vreme, u mom slučaju oporavak bi morao da bude duži. No, nadam se da će me mnogi razumeti i pomoći mi jer sam i ja u životu mnogima pomagao, i to ne samo zbog njih, već radi svog ubeđenja da ljudima u nesreći treba uvek priskočiti - kaže nam Milan Dimitrijević, ubeđen da će ponovo zarađivati za hleb svojoj porodici vozeći kamion putevima Evrope.

Kontakt adresa
Ukoliko želite da pomognete Milanu Dimitrijeviću, njegova adresa je: Ulica Đoke Popovića 10, Čačak 32000 Srbija, a kontakt telefon - 00381 64 15 29 708. Naravno, kao uvek i "Vesti" su vam na usluzi: 00381 11 31 93 771 i 00381 11 31 90 924.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online