Utorak 30.09.2014.
06:12
Z. Gligorijević - Vesti

Rudara zdrobio ugalj

Miletić će biti sahranjen u sredu, u Lomnici kod Despotovca odakle je poreklom
 

Rudari treće smene Rembasa našli su prvo delove opreme u nedelju uveče, nakon što su sa spasilačkim ekipama šest dana, 24 sata dnevno pokušavali da ga nađu.

Montažna kuća za porodicu


Iza poginulog rudara ostalo je troje dece od deset, devet i tri godine, kao i nevenčana supruga Vera. Njegovoj porodici su poplave u maju uništile kuću i gotovo svu imovinu, pa su nadležni u rudniku i opštini obećali da će im izgraditi montažnu kuću. Njegov otac je ceo radni vek proveo u rudniku, kao i njegov brat, koji takođe radi u Rembasu.

- Delovi bušilice nađeni su predveče, a nešto pre ponoći i deo rudarske lampe sa šlemom. Nešto pre jedan sat u nedelju ujutru došli smo do Željkovog tela. On se nalazi na četiri, pet metara od poslednje podgrade u otkopu, što je veoma opasno. Bukvalno smo na sreću našli telo. Da ga sada nismo otkrili, ne bi naišli na telo mesec dana, jer je planirano da ponovo bušimo novo okno - kažu za medije rudari koji su radili na spasavanju.


Nakon što je telo izvučeno iz jame poslato je na obdukciju, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Tužilac je odmah obavešten o otkriću tela, ali je tek juče ujutru došao da obavi uviđaj.


Odmah pošto je telo otkriveno, o tome su obavešteni roditelji nesrećnog rudara, brat i nevenčana supruga sa kojom ima troje maloletne dece. Njegov otac Miodrag Miletić je juče ujutru zalepio smrtovnicu na ulasku u jamu Strmosten.


- Nadao sam se da je živ. Njegova smena ga je ostavila u utorak u jami, a njegova smena ga je našla sinoć. Telo je nađeno u otkopu, direktno na njega je pao veliki blok. U trenutku je bio mrtav. Ne znam šta da pričam, mog Željka nema više - šokiran i u suzama kaže otac nesrećnog rudara.


Kako saznajemo, Miletić će biti sahranjen u sredu, u Lomnici kod Despotovca odakle je poreklom.

2024 © - Vesti online