Utorak 30.09.2014.
07:40
Ž. Marković - Vesti

Strani obaveštajci spremaju nemire

Dodik: Opozicija planira nemire uz pomoć stranaca čiji je štab lociran u TuzlI
 

Iz vladajućih stranaka stižu najave da će nerede organizovati strani centri moći, a opozicija upozorava da će nerede izazvati vlast.


Tako je lider PDP-a i kandidat opozicije za Predsedništvo BiH Mladen Ivanić rekao da šef SNSD-a, predsednik RS Milorad Dodik, priziva nerede jer je svestan da će izgubiti na oktobarskim izborima.

SNSD pobedio u Laktašima


Kao svojevrsna uvertira u ono što će se dogoditi 12. oktobra, u nedelju su održani izbori u Laktašima gde je načelnik opštine nedavno podneo ostavku, pa su građani morali ponovo na birališta, iako su lokalni izbori bili planirani tek za dve godine.


Laktaši su odavno veliko utvrđenje SNSD-a, s obzirom na to da je u pitanju rodno mesto Milorada Dodika, pa nikoga nisu iznenadili rezultati izjašnjavanja građana. Miroslav Kodžoman iz SNSD-a osvojio je 56 odsto glasova i odneo je pobedu ispred kandidata ujedinjene opozicije Vukašina Vojinovića.

- Dodikove tvrdnje o tome kako opozicija zajedno sa strancima priprema nerede posle 12. oktobra, jasan je pokazatelj da on neće predati vlast mirno i da javnost Srpske treba na to da se pripremi. Očito je da ovoliko napadno insistiranje na nekoj teoriji zavere zapravo znači da on gubi izbore i da priprema teren za nemire i za pokušaj da ostane na vlasti na silu - rekao je Ivanić.


Međutim, Dodik je nešto ranije rekao da opozicija planira nemire uz pomoć stranaca čiji je štab lociran u Tuzli. Međutim, predsednik Srpske je potom otkrio da ima informacije da je taj štab izmešten iz ovog grada u FBiH.


- Njihov plan je da u izbornoj noći krenu sa pričom o navodnoj krađi. Onda će početi da dižu Pale, Bijeljinu, Doboj i deo Banjaluke da bi se tako napravio spektakl i priča o tome - istakao je Dodik.


On je ranije naveo da jedan broj stranih penzionisanih obaveštajaca sedi u hotelu Tuzla u Tuzli i da su zauzeli dva sprata.


- Ti strani obaveštajci nastoje da koordinišu aktivnosti protiv vlasti RS u nastojanju da dobiju mekšu strukturu ljudi, koje će moći da pridobiju za svoje planove - izjavio je Dodik.


Ova tema pomenuta je i na prošlonedeljnom sastanku lidera vladajuće koalicije, a informaciju o obaveštajcima i centrima moći u Tuzli u javnost je plasirao i lider Socijalističke partije Petar Đokić.

2021 © - Vesti online