Subota 27.09.2014.
20:18
Beta

Poplave u Konjevićima, Prijevoru i Trbušanima

Poplavljene njive u selima oko Čačka
 

Reka Čemernica probila je nasip u selu Konjevići kod Čačka i izlila se u njive u Preljinskoj Baluzi. Manje poplave izazvala je i reka Kamenica u selu Prijevoru, a bujične vode u selu Trbušani kod Čačka. U naselju Lugovi ima problema s vodosnandevanjem, te će im biti poslate cisterne s pijaćom vodom.

Pomoćnik gradonačelnika Čačka Milan Bojović izjavio je novinarima da je reka Čemernica probila nasip na mestu gde su izvođeni radovi posle oštećenja u majskim poplavama kada je bio poplavljen i veliki broj domaćinstava u Konjevićima.

Lučani: Izlila se Bjelica, evakusiano 35 ljudi

On je dodao da je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije konstatovano da nadležni državni organi četiri meseca posle poplava nisu učinili apsolutno ništa na sanaciji rečnog korita Čemernice.

Na sednici je rečeno da su na apele rukovodstva Čačka i ponude za saradnju da kao lokalna samouprava pomognu i uključe se, dobijali informacije da grad nema nadležnosti i stručnosti da se time bavi. Bojović je ocenio da je opravdano nezadovoljstvo meštana Konjevića koji ponovo strahuju od izlivanja Čemernice.

2024 © - Vesti online