Nedelja 28.09.2014.
08:00
prva.rs

Dan nikako ne počinjite sa ovim namirnicama

Izbegavajte sok, neka vaš izbor bude sveža pomorandža i čaša vode
 

Ne preterujte s kupovnim sokom od pomorandže

Možda ćete pomisliti da je sok od pomorandže dobar za početak dana, ali morate imati na umu kako ti sokovi sadrže puno šećera i to naročito oni koji imaju mali udeo voća. Stoga je bolje popiti čašu vode i pojesti pomorandžu. Ceo plod će telu dati potrebne vitamine i minerale, te vlakna koja će ispuniti vaš želudac i pružiti vam osećaj sitosti.

Palačinke

Često možemo videti u filmovima i serijama kako porodica za doručak jede palačinke ili vafle s prelivom. Ali, to je hrana koju ne bi trebalo da jedete za doručak. Umesto toga, puno je zdravije pripremati žitarice, tost i jogurt s niskim udelom masnoće ili omlet od belanaca. To će vam dati potrebne proteine i energiju.

Kafa sa puno šećera

Kafa je mnogim potrebna za početak dana, ali dodaci poput šlaga, pavlake za kafu i puno šećera su kalorijska bomba.

O, da, svi ih volimo, ali ne morate ih jesti baš za doručak
 

Energetske pločice

Može se činiti kao dobra ideja za doručak, ali te žitarice sadrže puno šećera. Neke pločice mogu imati komadiće čokolade koji ih dodatno opterećuju kalorijama.

Alkoholna pića

Ona nikako ne mogu biti prva stvar koju ćete uneti u organizam. Osim što je nezdravo, telo neće dobiti potrebne hranljive materije, te će odmah krenuti u 'borbu' da se reši toksina iz tela. Izbegavajte.

Masna hrana

Masna hrana nikada nije najbolji izbor jer je teška za želudac i posebno je kalorična. Pokušajte da je izbegavate koliko god možete, a naročito ujutro.

Slatkiši

Volite li ujutro uz kafu da pojedete i kolač? Ostavite ga za kasnije, na primer kao dezert nakon ručka. Doručak sigurno nije vreme za takav izbor hrane.

Brza hrana: Treba je izbegavati uvek, nije pametan izbor čak ni ujutru
 

Grickalice

Pune su soli i masti, pa ih nije preporučljivo konzumirati. Pogotovo ujutro i kasno uveče. Ako se baš ne možete suzdržati, izaberite zdrave grickalice poput komadića sušene jabuke.

Brza hrana

Brza hrana je uvek na popisu namirnica koje treba izbegavati ako želite izbeći debljanje i zadržati zdraviji organizam.

Krofne

Iako se mogu svrstati pod masnu hranu, ipak smo ih izdvojili. Krofne se često nalaze na porodičnom stolu za doručak. Izbegavajte ih što više možete jer su pune ulja. Posebno nisu dobar izbor za prvi jutarnji obrok.

2024 © - Vesti online