Subota 27.09.2014.
10:23
Z. Gligorijević - Vesti

Nestalom rudaru poplava u maju uništila kuću

Pomoć: Ministar Antić posetio porodicu rudara

Porodicu nesrećnog rudara posetili su Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike, predstavnici rudnika Rembas i Dejan Nenadović, predsednik opštine Despotovac.


- Sa Željkovim kolegama sam obišao njegovu suprugu Veru i decu, jer moramo da pokažemo kako mislimo o njima i da pokušavamo i dalje da dođemo do njega. Spasioci se teško probijaju kroz obrušeni deo rudnika - izjavio je ministar Antić.
On je dodao kako su Miletićeva supruga i deca tražili od njih da budu iskreni i kažu šta je sa njihovim mužem i ocem.


- Porodica u dužem periodu prolazi kroz vrlo teške stvari. U majskim poplavama su maltene izgubili sve. Ljudi iz opštine Svilajnac rekli su nam da će izgradnja njihove kuće biti prioritet - dodao je ministar.


Vera Miletić kaže za "Vesti" da je deci Ljubiši (10), Anđeli (9) i Jani (3) rekla da im je otac povređen.


- Ukoliko se najgore slutnje obistine, deci ću biti i majka i otac. Najteže će biti ako se utvrdi da je mrtav. Kako da deci saopštim tu strašnu vest. Željko je bio rudar 15 godina i nekoliko puta je ostavljao posao da bi mogao da bude sa nama u Svilajncu, ali mu se opet vraćao jer je malo zarađivao. Dva dana pre nesreće bio je na bolovanju četiri dana, jer je u Svilajncu bio vašar, pa je hteo da bude sa nama - još u neverici kaže Miletićeva.

2024 © - Vesti online