Petak 26.09.2014.
17:06
Beta

DS: Kažite na šta trošite pare naroda

Kritika na račun Vlade Srbije: Demokratska stranka
 

Na sajtu Evropske komisije i Britanske baze profesionalnih političkih konslutanata, Vlada Srbije je navedena kao "najveći klijent ove lobističke firme poznate po saradnji sa mnogobrojnim svestkim diktatorima", saopštila je DS.

SNS: DS širi laži

Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je da Demokratska stranka širi laži i obmanjuje građane tvrdnjama o nepovoljnim ugovorima i o nenamenskom trošenju državnog budžeta. "Demokratskoj stranci očigledno nije dosta to što su pokrali celu državu, nego nastavljaju da šire neistine i obmanjuju javnost, ovog puta da je Aleksandar Vučić iz budžeta Srbije navodno plaćao neke usluge", navedeno je u saopštenju Srpske napredne stranke.

SNS konstatuje da rukovodstvo Demokratske stranke ne predstavlja više
nikakvu političku opciju, već je to skup ljudi koji se služe neistinama.

"Možda je i istina da Vlada Srbije - kako sama kaže, nije uplatila ni dinara ovim agencijama, ali neka, izbegavajući igre reči, kaže koliko je sredstava građana Srbije, u bilo kojoj valuti, potrošila na saradnju sa ovom firmom, i što je podjednako važno, po kom pravnom osnovu", kazali su iz DS-a.

DS je pozvala Vladu Srbije da kaže ko je angažovao tu firmu i ko plaća usluge ovoj agenciji, koja "verovatno sasvim slučajno, među svojim klijentima ima i Etihad".

"Ukoliko građani ne znaju ko plaća ovu firmu da lobira u ime Vlade Srbije, ne znaju ni s kojim ciljem on to čini i šta dobija zauzvrat", dodali su iz Demokratske stranke.

Vlada Srbije danas je saopštila da nema nijedan ugovor s nekom od lobističkih ili PR agencija, niti pojedincem. Jedini ugovor koji je Vlada Srbije potpisala je ugovor s
konsultantskom kućom Advanced Practical Solutions LLC iz Čikaga u vreme vlade Mirka Cvetkovića.

Ugovor s tom konsultantskom kućom potpisan je 30. aprila 2009. godine, za potrebe lobiranja u Sjedinjenim Američkim Državama, za šta je plaćan mesečni honorar od 85.000 evra, navela je Vlada.

2024 © - Vesti online