Četvrtak 25.09.2014.
21:53
Beta

Kragujevčani pobedili Marselj

Foto: Ilustracija
 

Posle uvodnog vođstva francuskog šampiona, Kragujevčani su preokrenuli pogocima Srđana Vuksanovića (2:1) i potom do kraja držali konce u svojim rukama, ne prepustivši rivalu nijedno vođstvo. U većem delu susreta Radnički je imao dva gola "viška", a Marsel je na kraju uspeo samo da ublaži poraz.

Najefikasniji u redovima Randičkog bili su Srđan Vuksanović, Nikola Dedović i Marko Petković sa po dva pogotka, a po jedan su dodali Dušan Marković i Marko Ćuk. Sa druge strane, najviše problema kragujevačkoj odbrani zadavao je
crnogorski reprezentativac francuskog porekla, Ugo Kruzilja, koji je postigao četiri gola.

Trener Radničkog Uroš Stevanović rekao je da su na ovom turniru važnije igre nego rezultati, jer pozicija sa koje će se izboriti plasman u narednu fazu ne igra nikakvu ulogu.

"Bitno je da podignemo formu i da budemo sve uigraniji. Vodili smo tokom cele utakmice, na kraju i 8:5, tako da pobeda nije bila dovedena u pitanje. Nekim delovima igre sam zadovoljan, nekim ne. Jako je teško igrati bez centra. Na toj poziciji imamo samo Borisa Popovića, a povređeni Filip Trajković nije ulazio u igru", rekao je on.

"Na kraju smo malo fizički posustali, ali smo pružili očekivanu partiju. Zadovoljan sam dobrom igrom u odbrani, čak i sa igračem manje, jer samo tako možemo da dobijamo utakmice na ovom turniru", rekao je Stevanović.

Radnički sutra očekuju dve utakmice. Najpre će, od 9 sati, odigrati derbi sa mađarskim OSC-om, dok će u popodnevnom terminu odmeriti snage sa gruzijskim Ligamušom, koji je na otvaranju turnira poražen od italijanskog Posilipa (12:4).

2023 © - Vesti online