Četvrtak 25.09.2014.
20:52
mondo.rs

Potraga za kondomima za žene u Srbiji

U Srbiji nikako do kondoma za žene (Foto: Ilustracija)
 

"U državnim apotekama u Beogradu kondome za žene nećete naći. Nema ih u zvaničnoj prodaji, niti je iko to do sada tražio na našem tržištu", rečeno je novinarima portala ''Mondo'' u "Apotekama Beograd", ustanovi koju je osnovalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Ni u privatnim apotekama nema kondoma.

"Nemamo kondome za žene, a nemamo ni informacije u vezi sa tim da li će se u skorije vreme pojaviti u prodaji", kazali su u Udruženju privatnih apotekara Srbije, i objasnili da se kupci ne interesuju za ovu vrstu prezervativa, što je i razlog zašto ih apoteke ne nabavljaju.

Ovaj internet portal navodi da su čak probali da pronađu kondome za žene i u seksi šopovima.

"Nemamo to, nikada nisam čula za te kondome", rekla nam je prodavačica u jednoj beogradskoj prodavnici specijalizovnoj za "buđenje libida".

Okružena vibratorima i ostalim "igračkicama za krevet", ali i kondomima, lubrikantima... ona je slegnula ramenima kao znak da kondome za žene nema.

Novinari tog portala probali su i preko interneta da pronađu prezervative, ali domaćih sajtova koji prodaju kondome za žene, nema. Ostaju samo inostrani sajtovi koji vrše onlajn prodaju prezervativa.

2024 © - Vesti online