Četvrtak 25.09.2014.
20:49
Vestionline, kk crvenazvezda.rs

Crveno-beli se smrzavali na -110 stepeni

Stefan Jović i Branko Lazić imali neobično iskustvo u hladnoj sobi
 

Trener Dejan Radonjić zajedno sa kondicionim trenerom Draganom Gačevićem, fizioterapeutom Miloradom Ćirićem, kao i prvotimci Branko Lazić, Stefan Jović, Nikola Rebić i Đorđe Kaplanović bili su u prilici da vide velelepni objekat koji u svom sklopu poseduje modernu bolnicu, fitnes i spa centar.

Posebnu atrakcija u ovom medicinskom kompleksu je takozvana hladna soba sa temperaturom od čak -110 stepeni.

"Ona služi za brži i bolji oporavak posle napornih treninga i za oporavak od različitih povreda. Sastoji se od dve prstorije, u prvoj je temperatura -50 stepeni i ona služi za adaptaciju. Posle minuta provedenog u njoj automatski se otvaraju vrata druge prostorije u kojoj je temperatura -110 stepeni u kojoj sportisti provode samo dva minuta. Sve to dovodi do naglog poboljšanja cirkulacije i to kroz čitavo telo, a ne samo lokalno što se postiže stavljanjem leda. Posle ovog tretmana osećaj je izvanredan", objasnio je za sajt KK Crvena zvezda celokupnu proceduru fizioterapeut crveno-belih Milorad Ćirić.

Priliku da sve ovo isprobaju imali su Branko Lazić, Stefan Jović, Nikola Rebić i Đorđe Kaplanović. Na pitanje kako je bilo Lazić odgovara:

"Veoma ledeno. Prvi minut je bio ok, ali svaki naredni sekund je bilo sve hladnije i sve teže. Uspeli smo da izdržimo nekako ta dva minuta, ali sam siguran da bi posle toga bilo nepodnošljivo", rekao je Lazić.

Zanimljivo je da su košarkaši crveno-belih na ovako niskim temperaturama bili bez odeće, sa štitnicima za uši, specijalnim maskama za usta u nos, uz rukavice i papuče:

"Vrlo neobično iskustvo", kaže Stefan Jović i dodaje:

"Ali, kako su nam rekli, tek za sat vremena ćemo osećati sve blagodeti ovog tretmana", zaključio je Jović.

2021 © - Vesti online