Sreda 24.09.2014.
23:23
blic.rs

Ispovest bivšeg islamiste: Gledao sam kako u kampovima siluju decu

Islamisti se iživljavali na deci (Foto: Ilustracija)
 

Kurd Šerko Omer, čije pravo ime je tajna, u ispovesti nakon napuštanja islamističkog kampa ispričao je i kako su terorističke vođe na izopačena silovanja zarobljenih devojčica posebno ohrabrivali one koje su slali u samoubilačke misije.


Bivši ekstremista obelodanio je da je redovno bio svedok obezglavljivanja i jezivih ubistava talaca. On je ispričao kako je u ISIS dospeo na prevaru, kada se sa dva prijatelja dobrovoljno prijavio u sirijsku vojsku. Oni su ih namamili hranom, skupom odećom i osećajem bratstva i drugarstva u kampovima za obuku.
 

Kada je prvi put prisustvovao silovanju i odsecanju glava, bio je užasnut.


''Video sam kako šest islamista zahtevaju da jedna hrišćanka i njena 13-godišnja ćerka budu njihove žene. U islamskom svetom ratu ne dozvoljava se ubistvo žena i dece neprijatelja. Rekao sam im da je prisiljavanje žena na seks i dodirivanje dece nedopustivo prema islamu, a oni su mi uperili pištolj u glavu i rekli mi da se gubim'', seća se Omer.


On tvrdi da je sve to ispričao i lokalnom sudiji koji mu je rekao da se ''13-godišnja devojčica ne smatra za dete'' i da on nije dobar vernik i Muhamedov sledbenik.
U ime islama, i mnoge muslimanke nudile su svoja tela džihadistima koji su im govorili da će zbog tog čina, koji su nazvali ''Seks za džihad'' otići u raj.


Omer je posle posete sudu odlučio da se ne vrati u kamp, a jedan komandant sirijske vojske došao je po njega i spasao ga zarobljeništva i pogubljenja.

2024 © - Vesti online