Sreda 24.09.2014.
21:47
Vestionline, kkcrvenazvezda.rs

Poraz Zvezde od Fenerbahčea

Briljirao: Marko Tejić
 

Baš kao i u meču sa Armejcima Zvezda je veoma dobro otvorila meč i povela sa 7:2. Turci su u nastavku pokazali snagu, prilično brzo preuzeli vođstvo i zadržali ga sve do kraja meča. Međutim, prednost Fenera tokom većeg dela susreta nije bila dvocifrena. Crveno-beli su uspešno odbijali sve nalete rivala u želji da stekne veću prednost.

Velike zasluge za to idu Mitroviću i Tejiću koji su briljirali u prvom poluvremenu. Tandem četvorki Crvene zvezde je postigao čak 25 od 36 poena za svoju ekipu u prvih 20 minuta i bio pravi pokretač tima, a zahvaljujući poenima Mitrovića u završnici prvog poluvremena smanjena je prednost Turaka na pet poena uoči velikog odmora (41:36).

U nastavku igre Marjanović se priključio krilnim centrima crveno-belih, ali je početkom poslednje deonice usledio pad koncentracije u redovima Zvezde. U tim trenucima Fenerbahče je napravio seriju 6:0 i stekao najveću prednost na meču (65:52). Četa trenera Radonjića je istog trenutka uzvratila, jakom odbranom i znatno boljim rešenjima u napadu pa su crveno-beli serijom 10:2 spustili razliku na samo minus pet (67:62).

Ipak, snažni rival je odgovorio pogodivši nekoliko teških šuteva i zaustavio nalet Zvezde. Do kraja utakmice i pored velikog truda koji su uložili crveno-beli nisu uspeli da ugroze vođstvo Fenerbahčea.

CRVENA ZVEZDA: Mitrović 17, Blažič 5, Vilijams 2, Dangubić 2, Marjanović 15, Tejić 13, Cirbes 2, Dženkins 5, Rebić 3, Kalinić 2.

FENERBAHČE ULKER: Erden 10, Veseli 13, Hikman 6, Gaudlok 9, Četin, Preldžić 5, Žorić 12, Mahmutoglu 3, Sipahi 2, Bjelica 10, Savaš, Bogdanović 3.

2024 © - Vesti online