Četvrtak 25.09.2014.
02:22
Vesti

Kan optužen za trostruko ubistvo

Majka, dete i komšija našli smrt pod ruševinama (Foto: Ilustracija)
 

U prodavnici je, naime, i izbila eksplozija i požar koji su razneli kuću u sidnejskom naselju Rozel, a majka, dete i komšija našli smrt pod ruševinama. Još tri osobe, među kojima i Kan, povređene su.


Posle incidenta u rano jutro 4. septembra, ključna osoba od interesa bio je upravo Kan koji se, neuobičajeno rano, pojavio u radnji i zadobio opekotine u eksploziji. Ne dugo posle nesreće, forenzičari su utvrdili prisustvo ostataka zapaljive materije na licu mesta.

Duga istraga

Detektiv komandir Marej Lepmen izjavio je da je zbog otežanog pristupa licu mesta ovo bila neuobičajeno duga istraga.
- Mi smo danas razgovarali s familijom. Oni su zahvalni na naporima policije - kazao je on za AAP.

Zbog povreda, Adil Kan je sve vreme proveo u bolnici. Policajci su zbog njegovog zdravstvenog stanja bili prisiljeni da čekaju neko vreme da bi razgovarali s njim.
U utorak, njemu je kod bolničkog kreveta u bolnici Princ Alfred održan pretres pri čemu je optužen za trostruko ubistvo iz nehata i 17 drugih krivičnih dela koja se odnose na nanošenje štete na objektu u ulici Darling. Jedna od optužbi navodi podmetanje požara zbog finansijske dobiti, jer policija dokazuje da je vatra namerno podmetnuta.


Odbijen mu je zahtev da se brani sa slobode, što znači da će u bolnici biti pod stražom. Ponovni pretres zakazan mu je za 21. oktobar.


Inače, Adil Kan je nekoliko meseci ranije postao vlasnik pomenute prodavnice namirnica, susedne radne za prodaju mobilnih telefona koju je vodio Bjankin brat Džejms Keremelevski, kao i prostora za stanovanje iznad njih. Dvojica Noblovih sustanara i još jedan stanar Entoni Kerol, koji su živeli iznad prodavnice uspeli su da skoče sa zgrade dok je bila u plamenu.


Veliki deo ulice Darling bio je zatvoren skoro dve nedelje, dok je policija pretraživala ruševinu. Zbog bojazni da bi mogla da se sruši zbog oštećenja, doneta je odluka da se i susedna prodavnica sravni sa zemljom.

2024 © - Vesti online