Utorak 23.09.2014.
18:36
Beta

Linta: Skidanjem tabli plaše Srbe

Kao da je i dalje rat: Miodrag Linta
 

"Skidanje i razbijanje dvojezičnih tabli sa javnih institucija u Vukovaru od strane pripadnika Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara, predstavlja nastavak proizvodnje straha i održavanje ratne atmosfere s krajnjim ciljem da se preostalim Srbima život u Hrvatskoj učini nepodnošljivim i da se isele ili asimiluju", rekao je Linta.

On je uputio zahtev predstavnicima vlasti Hrvatske, Hrvatske biskupske konferencije, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Matice hrvatske da javno osude tu "antisrpsku manifestaciju jednog dela hrvatskih branitelja, crkvenih krugova i političkih stranaka".

"Branitelji" poskidali sve dvojezične table

"Tražim od hrvatskog premijera Zorana Milanovića da njegova Vlada obezbedi poštovanje reda i zakona. U suprotnom biće to još jedan pokazatelj da se antisrpska kampanja neće zaustaviti dok bude i poslednjeg Srbina u Hrvatskoj", ocenio je predsednik Koalicije izbegličkih udruženja.

Linta je pozvao predstavnike EU, OEBS-a i Saveta Evrope da "ne prelaze ćutke" preko "sistematskog širenja mržnje prema pripadnicima srpske nacionalne zajednice i kršenja ljudskih prava", koja su Srbima garantovana brojnim evropskim konvencijama o ljudskim pravima i bilateralnim sporazumima Srbije i Hrvatske.

2024 © - Vesti online